Biokozmetik Temel Aktif Maddeler Sözlüğü
Abrasive Grains (Törpüleyici Zerrecikler) :
Genellikle özel boyutta naylon toplardır. ( peeling ürünleri )

Acerola Fruit Acid (Aselora Meyve Asidi):
Aserola, çok yüksek C Vitamini içeren ve bu nedenle yüksek kalite diyet besini olarak kullanılan tropik bir meyvedir.

Acetic acid (Asetik Asit) [ Acidum aceticum ]:
" buz asetiği " olarak konsantre edilmiştir. Buruk kokusu ile saydam yakıcı bir sıvıdır.%15’ten fazla asetik asit içeriyorsa ,seyrelti ‘’asetik esansı’’ olarak adlandırılır. %3-5 arasında ise bunlar ‘’asetikler’’ olarak adlandırılır. Törpüleyici madde olarak kullanışır,sulandırılmış olarak kullanılırsa sıkılaştırıcı etkisi vardır.

Acetulan:
INCL: Setil Asetat (ve) Asetilatlı lanolin Alkol asetilatlı lanolin alkolden oluşmuştur ki bu süzülme rayları,emolient ve dağılım ortalamsı olarak hizmet verir.

Aconite Extracts (Kutboğan Özü) [ Extractum Aconiti ]:
Kan dolaşımını artırır, yanma kaşınma hissine sebep olabilr.

Active Substance Gliding Rails (Aktif Madde süzülme rayları):
Kozmetik aktif maddelerinin nüfuzunu sağlayan yağlı asit esterleridir.

Aerosil (Ayrosil) :
Saf pirojen silisik asittir, yağ ve su için yoğunlaştırıcı faktördür,koloidal silisyum dioksit.

Agar-Agar:
Kırmızı ve kahverengi yosundan elde edilen bir özdür,yoğunlaştırıcı faktörlü bir bitki, sarı bir bağ ,diğer maddelerin yanı sıra diş macunu ve kozmetikte de kullanılır.

AHA Fruit Acid, Alpha Hydroxy Acid(AHA Meyve Asidi,Alfa Hidroksi Asit):
ABD’de keşfedilen meyve asidi özleridir,AHA(=Alfa Hidroksi Asit) cilt bakımı için ünlü olmuştur.
Asitler, meyveler, ekşi süt veya şeker kamışından elde edilir.Ancak bölgesel uygulamada iyi ayarlanması gereken pH değeri önemlidir. AHA’nın kepekli tabakada keratolik bir etkisi vardır. Ölü ve solgun hücreler yumuşar ve alttaki tabakalar daha parlak ve taze görünür. Cildin yenilenme sürecini hızlandırır ve ilk yaşlanma belirtilerini azaltır. AHA ölü ve kepekli cilt hücrelerini yumuşatma yeteneğine sahiptir, cilt daha yumuşak,sıkı görünürken görünümü düzelir.Kırışıklıklar azalır. Dermisin içindeki aktif maddelerin nüfuzunu sağlayan hücre tutkalı maddelerinin üzerindeki yumuşatma etkisi dikkate değerdir.Yumuşak keratoplastik etkisi ,buluğ çağında meydana gelen keratoza karşı rol alır ve akne uygulaması için mükemmel bir ilk yardımdır.AHA’lar çok güçlü bir ilaç olduğundan ve cilt üzerinde peelinge sebep olabilen AHA solüsyonları sadece hiperkeratoz uygulamaları için profesyonel kullanım için üretilir.Yüksek yoğunlaşmada AHA’lar dermatologlar tarafından dermatit ve çok kuru cildi tedavi etmede kullanılır.


Alcohol: (Alkol) [ Ethanol ]
Nişasta ve şeker içeren meyve ve köklerin ekşimesinden elde edilir.


Algae Extract(Yosun Özü):
Kozmetikte kullanılan, cildin nem içeriğini normalleştiren ve kepekli deriyi esneten bu öz, deniz yosunundan elde edilmiştir.

Alginate [ Alginic acid ]:
Su yosunu farklı kahverengi deniz yosunlarından elde edilmiştir. Yapısı selülöze benzer,jelleştirme faktörü,emülsiför,dengeleyici,kalınlaştırıcı ve tablet eritici olarak kullanılır.

Allantoin(Alantoin) [ Aluminiuim - allantoinates ]:
Şeffaf beyaz tozdur,kaba ve çatlak deri üzerinde epitelleştirme etkisi vardır.
Alantoin yara durumunda yeni dokuların büyümesini ve cildin rejenerasyonunu sağlar ve keratolik bir etkiye sahiptir (saç ve kafa derisi hasarlarında).
Cildi pürüzsüz ve esnek yapar,genellikle yüz ve saç toniklerin kullanılır.

Alloxan(Aloksan):
Ürik asidin fizyon ürünüdür. Aloksan kristalleri cildi mavi yapar. DHA (Dihidroksi aseton) kombinasyonu ile birlikte kişisel-bronzlaşma ürünlerinde renk tonunu artırmak için kullanılır.

Almond Oil sweet (Badem Yağı Şekeri)[ Oleum Anygdalarum ] :
Özel kozmetikler üretmek için kullanılan antik çağladan beri bilinen klasik yağdır Eski Sümerler almond yağından krem oluşturmak için ilk bulguları vermişlerdir. Yağ, cilde kadifemsi görünüm veren değerli yağlı asitler içerir.

Aloe Extract (Aloe Özü) [ Aloe Barbadensis ] :
Genelde Aloe Jeli olarak adlandırılır,aloe yaprağının saf özünden elde edilmiştir. Aloe Vera Miller veya Aloe Barbadensis veya Aloe Linné.Proteinler,vitaminler,
mineraller ve enzimler ,Aloe Verayı saf doğal bir temelde cilt bakım ürünü için ideal bir bileşen yapar.Sadece saf özü kullanılmaktadır.
Aloe 1:1, Aloe konsantre özü 1 : 10,
Aloe 1 : 40, Pulvis 1 :200 = yağlı öz = lipokonsantre

Aloe Vera -Oil-Extract (Aloe Vera –Yağı-Özü):
Aloe yapraklarını presledikten sonra ortusundan elde edilen yağlı bir özdür.

Althaea Extracts (Althaea Özleri) [ Hibiscus Sabdariffa ]:
Althaea kökleri tedirgin ve iltihaplı cilt tedavisinde önerilmektedir.

Althaea[ Hibiskus ]:
Althaea yaklaşık  60-150 cm boyunda kadifemsi sık tüyleri olan bir çalıdır.Esasen Asya’da yetişir,dokuzuncu yüzyılda  ‘’Karl der Große " emri üzerine medikal bitki olarak dikilmiştir.Kökü zamk,şeker,yağ ve nişasta içerir.

Aluminium Allantoinates and Aluminium Chlorhydroxyallantoinates :
Sıkılaştırıcı bir etkiye sahiptir, iltihaplanmayı dudurur,tonerlerde ve kremlerde aktif madde olarak kullanılır. ( *- Alantoin )

Aluminium Chlorhydroxide(Alüminyum Klorhidroksit):
Antihidrotikler için temel maddedir ve sıkılaştırıcı bir etkiye sahiptir.

Aluminiumhydroxide; Tonerdehydrate:
Su ile birleşince tozlar ve yüz maskeleri için jele benzer bir karışım oluşturur,emülsiyonları korur.

Aluminium Stearate(Alüminyum Sterat):
Emülsiyonları korur, yağda çözünen katkı maddeleridir,yağlarla birleşince jel oluşturur.

Amino acids(Alüminyum Asitler):
= proteinlerin bileşeni
Nitrojenli karbon asitler.20’den fazla farklı amino asit vardır bunlardan birincisi gliserindir.20 amino asitten 10 tanesi protein olarak  besin  yoluyla alınır.
Esaslı (canlı)amino asitler olarak adlandırılırlar.
Amino acitler sıralı olarak protein sentezi ile birleşmişlerdir.
Ciltte ,belli büyük miktarda iki protein vardır:*- Kolajen ve  Keratin.
Korneum %58 Keratin,koryum ise %50 Kolajenden oluşmuştur.
Korneumun nem içeriği yaklaşık %10 ,koryumunki ise %50’dir.

Antioxidants(Antioksidantlar):
Katı ve sıvı yağların oksidasyonunu önleyen maddelerdir.
Örneğin E Vitamini
BHT = Butilhidroksitolul, BHA = Butilhidroksianisol,Askorbilpalmitat- C Vitamini
Bütün hücre duvarları yağlı bileşenler içerir,ki bunlar genelde ,ekşime anlamına gelen ,solunum ve oksitlenme yoluyla doymamış yağlı asitlerin oksijenle karışımıdır.
Günlük yaşamdan bir örnek :
Sıvı yağ ve tereyağı açık bir şekilde havaya maruz bırakılırsa ekşir.
Aynısı insan hücrelerinde de meydana gelir ki bunlar antioksidantlarla korunurlar * E Vitamin and * karoten bu zararlı oksijen bileşenlerinin-serbest radikaller- saldırılarına karşıdır.
Bu, ancak organizma gerekli antioksidantları aldığı zaman mümkündür.Stres,çevresel faktörler ve özel UV radyasyonu altında organizma yüksek miktarda antioksidanta ihtiyaç duyar, besin desteği yeterli değildir.
Bol bir E Vitamini desteği E Vitaminli ürün tamamlaması,C Vitamini,  *-Karoten ve E Vitamini içeren günlük ürünler kullanmak gerekmektedir.
Serbest radikallerden kaynaklanan hücre hasarları yaşlanma sürecini hızlandırır.
Son araştırmalara göre metabolizmanın agresif artıklarını (serbest radikaller) tutan E ve C Vitaminleri antioksidantları yaşam beklentisini artırır.

Apricot Kernel Oil (Şeftali Çekirdeği Yağı):
Şeftali çekirdeğinin iç kısmından elde edilir  ( gerçek çekirdek ) ve açık sarı renklidir. Genelde gliserinle (yaklaşık %75) ve linolik asitle  (%20)  esterlenmiş doymamış yağlı asitler içerir. Şeftali çekirdeği yağı badem yağına çok benzer. Badem yağı gibi eskiden beri özel bakım yağları ve kremleri üretmede kullanılır. Şefteli çekirdeği yağı preslenmiştir,ve hoş bir şeftali kokusuna sahiptir ki bu kullanılan ürüne ışınım ve koku verir.

Arabic Gum (Arap Sakızı):
Suda çözünen,tamamen zararsız doğal koruyucu koloidal ve emülsifördür.

Arnica Extract (Arnika Özü) [ Flores Arnicae, Arnica Montana ]:
Arnika özü,alkollü,glikolikyağlı bir özdür. Dünyanın birçok yerinde ve alplerde yetişen ve medikal bitki denilen arnika çiçeklerinde elde edilmiştir.
Kafeik asit, klorojenik asit,rutin, hirosit ve izokuersitrin içerikleri epidermis üzerinde canlandırıcı ve anti-iltihap etkilerine sahiptir ve kan dolaşımını güçlendirir. Bu nedenle kozmetik kullanımında birçok amaca hizmet etmektedirler.Özler,özellikle normal, yağlı ve hassas cildin bakımı için uygundur.
Arnika tentürü bildirime bağlıdır.

Arnica Oil (Arnika Yağı):
Arnika çiçeklerinin yağlı özü genelde, saç yağları,banyo özleri ve bakım ürünlerinde kullanılır. Dozajı dikkatlice ölçülmelidir çünkü arnika yağı cilt tahrişlerine neden olabilir (kozmetik kanunlarına göre %8’e kadar kullanılır).

Ascorbic Acid (Askorbik Asit) [Vitamin C]:
Cilt bakım ürünlerinin pH değerini düzenler,ve nitrosaminler ve serbest radikal artıklarının oluşmasını önlemek için antioksidant olarak kullanılırlar. C Vitamini birinci antioksidanttır ve kolajen oluşumunu canlandırır.

Ascorbil Palmitate (Askorbil Palmitat):
Antioksidant, palmitinik asitli C Vitamini bileşeni, yağda çözünür.

ATP:
Adenosintrifosfatın kısaltmasıdır. Tamamen enerji içeren kimyasal bir bileşendir,bütün canlılarda enerji desteği olarak, beslenme ve oksijen yoluyla oluşur.Bütün canlı süreçleri aynı zamanda kimyasal reaksiyondur. İnsan hücresi en küçük canlı birimdir.Amaç,fonksiyon ve durumlarına göre binlerce hücre vardır.
Hücre maddeler üretir ve bunları kan ve lenf dolaşımına taşır, bu maddeleri kan dolaşımı veya dışardan alır. Görevi enerji yakmak ve aynı zamanda ATP kazanmaktır. Solunum glukozun karbon monoksit ve suya oksitlenmesidir. Glikoliz içerisinde bütün karbo hidratlar şekere dönüşür.Sitrik asit dolaşımında  ( son solunum ) solunumun oksijeni ile 1 mol şekerden 38 mol ATP oluşur.
ATP bütün canlı hücrelerde bulunan enerji deposudur. Hücre serbest kalabilir ancak madde emer.

Avocado Extract (Avokado Özü):
Avokado yağının yaklaşık %30 sabunsuz kısmından elde edilmiş özdür ( örneğin  E Vitamini ve farklı pitosternler). Son araştırmalara göre avokado yağının sabunsuz kısımları bağ dokunun metabolizmasını aktive eder.

Avocado Oil (Avokado Yağı)[ Persea Gratissima ]:
Sıcak ülkelerde tüketim için dikilen avokado meyvesinden elde edilen yağdır. Bitkinin yağı vitaminler bakımından zengindir, esaslı yağlı asştler içerir ve metabolizma üzerinde iyi bir etkiye sahiptir. Birinci sınıf bakım kabiliyetlerinden dolayı en değerli aktif maddeler arasındadır.

Azulenes (Azulen):
Koyu mavi renginde anti-iltihap ve sakinleştirci etkileri olan bitki maddeleridir.Bu nedenle ürünler mavimsi bir renktedir.Azulen bütün vücut bakım ürünlerinde iyi bir etkiya sahiptir. Papatyadan elde edilen çamzulen ve yün yağından elde edilen guajazulen arasından seçeriz. Etkisi papatyanın iyi bilinen özelliklerine benzer: yatıştırıcı, anti-iltihap anti-kaşıntı. Azulen yağ safhasında eklenir. Genelde papatya yağından elde edilir.

Biokozmetik Temel Aktif Maddeler Sözlüğü

Bearberry Extract ( Arctostaphylos UVA URSI ):
bearberry yapraklarının özüdür, arbutin bakımından zengindir.

Bee Wax (Balmumu):
Balın peteğinden elde edilen önemli bir kozmetik ham maddesidir. Doğası gereği sarı renktedir, ancak, ürünün kalitesine göre açıcı,parlak özellikler de hiçbir yan etkisi olmaksızın
kullanılabilir. Bal mumu içeren kremler antik çağlardan beri kullanılmaktadır (örneğin Soğuk Krem).

Bee's honey (Arı Balı):
Yanıkları tedavi etmek için iyi bilinen kozmetik ilaçtır,doğal nemlendirici faktöre sahiptir.

Bentonite= Aluminium Silicate (Bentonit=Alüminyum Silisat) :
Beyaz koloidal çamur, kabarma ve katılaşma faktörleri vardır.  

Benzoic Acid (Benzoik Asit) :
Beyaz kristalimsi tozdur,antiseptik, sıkılaştırıcı ve anti-mikroskobik koruma içindir.

Benzylnikotinat (Benzilnikotinat)  [ Nicotinic acid  benzyl ester ]:
Dokunun ısınmasını sağlar, anti-selülit ürünlerinde kullanılır.


Beta-  Carotene (Beta-Karoten) [ *- Carotene,* Carotene ] BHA:
BHA bir antioksidanttır ( * antioksidantlar ), oksidasyonu önler  ( yağlar üzerindeki oksijen etkisi vb.).

BHT ( * antioxidant ):
Butileli Hidroksitolün yağları ekşimekten korur.

Biogard (Biogard):
Parabenlerin sinerjik bileşeni,bakterisit çözünülürlükle birlikte kullanılır-Fenoksi etanol- ( Dr. Spiller  Biokozmetik’in kendi tahsisi )

Biotin* D-Biotin:
Cilt vitamini, B 7 Vitamini bütün canlı hücreler,süt ve karaciğerde bulunur. Cilt ve saç bakım ürünlerinde kullanılır. ( Aminobenzoe acit )

Birch Leaf Extract, Betula Alba (Huş Ağacı Yaprağının Özü):
Karakteristik kokusu ile açık kahverengi,şaffaf sıvıdır. Su ve  5,5  6, 7 pH değerini içeren bütün kozmetik ürünleri için uygundur. Falvonit,saponin, esaslı yağlar,tanin,amaroid ve C Vitamini gibi içerikler, karma cilt ve akneli cilt durumunda yardımcı olur. Saç ürünleri, kremler,losyonlarda kullanılır,saçı güçlendirici özelliğe sahiptir ve saçın uzamasını destekler.

Bisabolol ( * Azulene ):
Anti-iltihap ve yatıştırıcı etkisi ile yağda çözünen önemli bir kozmetik aktif maddesidir. Papatya ve aynı zamanda civanperçeminden elde edilen esaslı yağdır.

Bleaching Agent (Açıcı Faktör):
Normalde oksitleyici maddeler,ve aynı zamanda  bahçe salatalığı ve C Vitamini.

Borage Oil (Boraj Yağı)[ * Omega- 6 oils, Borago Officinalis ]:
Birinci sınıf cilt bakım ürünlerinde kullamılan ve Gamalinolik asit (GLA) bakımından zengin olan  esaslı yağlı asittir.

Butyl Stearate (Bütil Sterat):
Stearik acit su-içinde-yağ kremlerinin beyazlaşmasını önlemek içindir.


Biokozmetik Temel Aktif Maddeler Sözlüğü

Cacao Butter (Kakao Yağı) [ Oleum Cacao ]:
Kakao ağacının soğuk presleme yoluyla çekirdeklerinin soyulması ve kavrulmasından elde edilen yağdır.( Teobroma kakaosu ). Normal oda sıcaklığında saklanırsa kakao yağı sert ve hafif kırılgan bir yapıya sahip olur.33-34 santigrad derece arasında  ( vücut sıcaklığının altında ) sıvı yağa dönüşür. Uygun eritici noktasından dolayı kakao yağı biyokozmetikte kullanılır.Ürünün dağılımını önlemeden, kozmetik ürünlere oda sıcaklığında istenen yoğunluğu verir.

Calamine (Kalamin) [ Galmei ]:
ABD’de bir toprak deposu, a natural substance consisting of
ZnO = Çinko oksit
ZnCO 3 – Çinko karbonat
Fe 2 O3 – Demir oksit  içeren aktif maddedir.
Suda çözünmeyen,hassas,antiseptik ve sıkılaştırıcı faktör,güneş yanıkları için kullanılır.

Calcium (Kalsiyum):
Kimyasal sembolü : CA, iki değerli toprak alkali metal.Birçok kalsiyum tuzları ve bileşenleri kozmetikte kullanılır ( örneğin  CA-Karbonat, kireçtaşı, kalsiyum fosfat vb. )

Calcium- D- Pantothenat (Kalsiyum-D-Pantotenat) [ Vitamin B 5 derivate ] :
Beyaz hidroskobik bir tozdur, suda çözünür, saç papillae sinin düzenli çalışmasına yardım eder, sebum üretimini düzenler ve saçın uzamasını rejenere eder.

Calcium Sulphate Dehydrate (Kalsiyum Sülfat Dihidrat) :
İnce beyaz bir tozdur (Paris’in flasteri ) yüz maskelerinde kullanılır.

Calendula (Kalendula) [ Flores Calendulae ]:
Kalendula bitkisi Avrupa’nın birçok yerinde yetişir ve kadife çiçeği olarak bilinir. Taze olarak hasatlanan çiçekler bitki yağı,alkol ve glikole ıslatılarak yumuşatılır.

Calendula Extract (Kalendula Özü)[ Calendula Officinalis ]:
Kozmetik ürünlerinde kullanıldığı çözünülürlüklerine göre bu öz kalendula çiçeklerinin parçalarını içerir. Yara iyleştirme,epitelleştirme,tonikleyici özelliklere sahiptir, çatlak ve yarıklar için bir aktif madde olarak kullanılır. (el bakımı ürünleri, bebek bakımı ürünleri )

Calendula Officinalis  * Calendula
Calendula Oil (Kalendula Yağı) [ Calendula Officinalis ]:
Kadife çiçeğinin çanak yapraklarından elde edilen yağlı özdür. Bunların lipoid-çözünülürlüklerini içerir.Cilt tarafından kolayca emilir,tonikleyici ve canlandırıcı etkileri vardır.

Camphor (Kafur):
Çin ve Japonya’da yetişen ağaçlarda damıtılan yağdır. Birkaç temizleme prosedüründen sonra kafurlu yağdan elde edilen kafurdur.Antiseptik ve serinletici etkileri vardır.

Candelilla Wax (Kandelila Mumu) [ Candelilla Cera ]:
Lipstiklerde kullanılan kahverengi-sarı renkli kırılgan sert bitki mumu.

Carauba Wax (Karauba Mumu):
Güney ülkelerinde yetişen ve genellikle lipsticklerde kulanılan palmiye ağacından elde edilen çok sert bir mumdur. Kozmetik ürünlerinin yoğunluğunu artırır ve cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur.

Carbopol (Karbopol):
Nötr bir setleştirici faktör,alkalin bileşenlerde sabit jeller şekillendirir,çeşitli kozmetik ürünlerinde kullanılır.  

Carotene (Karoten):
Bitkiler ve hayvan dokularının *-, *-, ve * karoten şeklinde yağda çözünen renklendirici bir faktördür. Provitamin A içten ve dıştan renklendirici ve bronzlaştırıcı aktivatör olarak kullanılır.Önemli aktif maddeler epidermisin eksikliği ve yağ işlevi bozukluğu ve şeker bezelerine karşı rol alır. Radyasyon ve serbest radikallerden korur.

Carotene Oil (Karotan Yağı):
Kristal karoten,bitki yağında eriyiktir.

Carrot Oil (Havuç Yağı):
Havuç yağı,karoten içerir. Karotinoidler ve * TokoferolKuru cilt için kullanılır.

Caster Oil (Kaster Yağı)[ Ricinus Communis ] :
Aslen Asya ve Afrika’da yetişen ricinus bitkisinin çekirdeklerinden elde edilmiştir. Soğuk presleme ile elde edilen yapışkan bir yağdır.Temelde rikinoleik asidin gliserin esterlerinden oluşur ve bütün yağların en dengeli olanıdır. Hintyağı otunun yağı cilde kolayca nüfuz eder yumuşaklık ve esneklik bırakır.Aynı zamanda tırnak bakım ürünleri ve maskarada da kullanılır.

Cetaceum (Setaseum):
Kimyasal olarak temelde setil-palmitat. Balina yağının ön burun boşluğundan elde edilen muma benzer madde. Çevresel nedenler için değerli yağlı asit içeriği kozmetik kullanımını kaçınılmaz yapar. Bugün sentetik ve doğal hammaddelerin yerine geçer (örneğin setil palmitat ve jojoba yağı ).

Cetyl Actate (Setil Asetat):
Setil alkol ve palmitinik asitten elde edilen yağlı asit esteridir.Kozmetikte önemli bir yağ bileşenidir.

Cetyl Alcohol (Setil Alkol) [ C 16 Fat Alcohol ]:
Su-içinde yağ emülsiyonunda sıkça kullanılan emülsifördür,ve diğer krem ve emülsiyonlarda sık sık kullanılan emülsifördür,emülsiyonlara yoğunluk verir.

Camomile(Papatya) [ Chamomilla Recutita ]:
Kozmetik özleri ve aktif maddeleri için değerli temel ilaçtır *Azulen, * Bisabolol gibi.

Camomile Extract (Papatya Özü)[ Chamomilla Recutita ] :
Papatyanın sulu, alkollü ve glikolik özüdür,hazırlanır ve konserve edilir. Aktif maddeler ;kafeik asit,hiperosya,luteolin,agipenin,azulen ve bisabololdur. Papatyanın aktif maddeleri yatıştırıcı ve anti-iltihap etkilerine sahiptirve bu nedenle kozmetik ürün kullanımı için uygundur, özellikle kuru ve hassas cildin bakımı için uygundur.Bütün ürünler genç,hassas cilt ve aynı zamanda bütün cilt tiplerini hareketlendirmek içindir.Kremlerde ve emülsiyonlarda %10’a kadar dozajı vardır.

Champhor (Kamfor) [ * Campher ]
Citric acid (Sitrik Asit): [ Acidum Citricum ]:
Turunçgillerden elde edilen suda çözünür kristallerdir.Sitrik asit sıkılaştırıcı bir etkiye sahiptir ve pH  değerini ayarlamak için demir iyon oluşturur. Alfa hidroksil asitler grubuna dahildir ( * AHA'S ) bunlar nemlendirici ve pürüzsüzleştirici etkiye sahiptir.

Citric Oil (Sitrik Yağı): [ Citrus Limonum ]:
Turunçgillerin kabuğundan elde edilen değerli yağdır,hoş kokusu ile Eau de Cologne bileşenidir.

Cobalt (Kobalt):
Enzimlerin bir serisini hareketlendirir.Kobalaminin ve B 12 Vitamininin parçası olarak kobalt,kırmızı kan hücrelerini sinir elitralarını ve çeşitli proteinleri artırmada katkıları vardır. Günlük ihtiyaç normal bir diyetle kolayca karşılanır. Canlılarda semptomların eksikliği henüz gözlenmemiştir.

Collagen (Kolajen):
Kemiklerin organik maddesi ve koryumdan ve aynı zamanda tendonlar,bağ dokular,kas lifleri ve dentondan elde edilen uzun lif proteinleridir. Kolajen ,bağ dokunun tipik yapı şekillendirici proteinidir.Bağ dokuda ,koryum,yoğun lifli doku oluşturur,bu nedenle koryuma elastikiyet verir.Kolajen lifleri kolajen molekillerinden oluşur ki bunlar bağ dokunun özel hücrelerinde sentezlenmişlerdir-tamamlandıktan sonra-uygulanır. Hücrelerin dışında kolajen liflerinden kolajen molekülleri birlikte yerleşir ve çapraz bağlara sahiptir. Bu çapraz bağlardan dolayı artık çözünemez, çözünen kolajen çözünemez olur. Yaşın ilerlemesi ile birlikte çapraz bağlar daha yoğun olur.Ancak sadece çözünür kolajen nemi depolar ve bu nedenle ciltteki nemin gereken miktarını sağlar.
Kolajen üretiminin uyarımı * C Vitamini.
Yaşın ilerlemesi ile birlikte azalan çözünür kolajen içeriği  ile birlikte cildin nem içeriği de azalır.Kolajen bakım ürünleri ile modern kozmetik doğal yaşlanma sürecini ve nem kaybını azaltmaya çalışmaktadır.

Collagen Hydrolysate (Kolajen Hidrolisat):
Suda-çözünen kolajen,kolajen zinciri mayalanma yoluyla kısaltılır.

Collagen, natural (Kolajen,doğal):
Hayvan derisi ve aynı zamanda zeytinden elde edilir.

Copper (Bakır):
Hücrelerin büyümesi, protein metabolizması, medullar elitranın yapısı ve pigment mtabolizması için önemlidir. Bakırın olmaması bağ dokunun yapısını bozar (Kolajen, Keratin), kanalların elastikiyetini azaltır ve sebum akışına ve cildin kepeklenmesine önayak olur.

Cucumber extract (Salatalık Özü) [ Cucumis Sativus ] :
Bahçe salatalığının suda çözünür özü bütün cilt bakımürünleri için önemli katkı maddesidir. Salatalık özü,ferahlatıcı,sıkılaştırıcı, anti-iltihap ve hafif açıcıdır. Bahçe salatalığının taze özü  antik çağlarda beri naturopatide kullanılmaktadır. Bu öz, Mısır’da,Yunanistan’da veya Roma’da  güzellik bakımı olarak kullanılmıştır. Taze salatalık özü temizleyici bir etkiya sahiptir,sivilcelere ve yüz ve cilt üzerindeki sarı-kahverengi pigmentasyona  karşı yardım eder. Cilt yumuşak olur.Salatalığın kabuğunu soyan bayanlar, çarpıcı güzel ellere sahiptirler. Salatalık özünün içerikleri : yağ,protein,şeker,fosfor bileşenleri, kükürt bileşenleri,vitaminler(diğer vitminlerin yanı sıra C Vitamini),meyve asitleri,antibiyotik enzimler (Lysozyme), Pito hormonları,mineraller ve belirti elementleri.
Taze salatalığın değeri enzim içeriğine bağlıdır.



Biokozmetik Temel Aktif Maddeler Sözlüğü

D- Panthenol (D-Pantenol) [ Panthenyl alcohol * Panthenol ]:
D- Pantenol kozmetikte sık sık kullanılan provitamindir. Kimyasal özelliğinden dolayı yaygın olan bütün ürünlerde kolayca kullanılabilir. Cilt,saç ve tırnaklara nüfuz eder. Cilt bakım ürünlerinde cildi iyileştirir ve nem içeriğini artırır (nemlendirici etki).Kuru cilt pürüzsüz ve elastik olur.Anti iltihap etkisi de vardır.Diğer bir avantajı ise epitalizasyonu hareketlendirir. Saç bakım ürünlerinde kullanılırsa, kolay taranır ve saçın hasarlı durumu iyileşir.

Dandelion (Dandelon) [ - root, Radix Taraxaci ]:
Farklı rahatsızlıklar için popüler bir ilaçtır,tonikleyici ve dengeleyici etkiye sahiptir.

Decyl- Oleate (Desil Oleat):
Yağ asidi-desil asit, değerli yağ bileşeni.

Deo- Compound (Deo-Bileşeni):
Deodorantlayıcı maddelerin karışımıdır.

Deep Sea Water Concentrates (Derin Deniz Suyu Konsantresi):
Ozmotik etkisi ile derin deniz suyundan elde edilmiştir.

Desoxyribonucleic acid (Desoksinükleik Asit)[ DNS ]:
Nükleik asit, kromozomlarda genetik bilginin taşıyıcısıdır. DNS onarılamaz kalıcı hasarların olasılığı ile UV radyasyonu tarafından koyulmuştur, ortaya çıkan hasarlar kısmen onarılabilir *Onarım Sistemi

Dexpanthenol (Dekspantenol) * Panthenol
Dihydroxyacetone (Dihidroksiaseton) [ DHA ]:
Epidermisin amino asitleri ile reaksiyonlardan DHA,cildi, birkaç gün devam eden sarı-turuncu yapar.Çoğunlukla kişisel bronzlaştırma ürünlerinde kullanılır. DHA, 4-6  pH değeri gerektirir, 38 santigrad derecenin üstünde ısıtılmamalıdır.

DNA :
Desoksiribonükleik asit
DNS ( latin : nucleus )
Desoksiribonükleik asit ve RNS- Ribonükleik asit canlıların genetik bilgilerinin taşıyıcısılardır ve üretim yetenekleri vardır ( genic =genler ve üretim ile ilgilidir )

Drugs (İlaçlar):
Fauna ve floralardan yapraklar, çiçekler, kökler, reçineler. Kozmetik ve eczacılık için aktif madde temelidir.


Biokozmetik Temel Aktif Maddeler Sözlüğü

Echinacea Extract (Ekinak Özü):
Yara iyileştirici  özellikleri vardır.

Echinacea Purpurea ( yellow sun hat ):
" Echinacin " maddesi vücudun savunma sistemini hareketlendirir.

EDTA ( Ethylendiamintetra - acetic acid ) :
Değerli metal iyonları birleştirir, biri koruyucudur, diğeri çelat ve bileşiklerin oluşumundan sorumludur,ayırma faktörü

Elastin:
Elastin bağ dokunun elastik liflerinin temel parçası olan bir proteindir ve genelde yüksek elastikiyete sahip organlarda bulunur, örneğin kan damarları ve akciğer. Ciltteki elastin içeriği azdır. Bu çok kolay anlaşır çünkü bir eklem yerini büktüğümüzde gerginlik ,dokunun elastikiyetinden çok cilt kıvrımının yerini tutmaktadır. İlk aşamada cilt terlemeyi önlemek için destekleyici bir fonksiyona sahiptir. Koriumda elastik lifler kolajen liflere sıkı sıkı bağlıdır. Cildin mekanik bir deformasyonundan sonra elastik lifler kolajen lifli dokunun normal durumuna dönmesini sağlar. Elastin sıcağa dayanır ve kolay kolay çözelti olmayan dayanıklı bir proteindir.Ancak,çözünür elastin hidrolisatları üretilebilir ki bunlar kolajen içerir ve cilt bakım ürünleri için iyi bir tamamlayıcıdır.Bunlar görünüm,pürüzsüzlük ve elastikiyeti iyileştirmede yardımcı olurlar.

Emulsions (Emülsiyonlar):
Bir emülsiför yardımı ile lipofil (yağlı) ve hidrofil (sulu) kısımlarla birleştirilmeyen iki veya daha safhalı  sistemlerdir.

Emulsion water-in-oil (Yağ-içinde-su Emülsiyonları):
Aşırı yağ safhasında su damlacıklarının en iyi dağılımıdır. Bu, ister istemez şişmanlatmayan yağ safhasının etkisine neden olur.Etki:suda çözünen aktif maddeler kapalı ve korumalıdır.

Emulsions oil-in-water (Su-içinde-yağ Emülsiyonları):
Çok yaygın emülsiyon şeklidir.Yağ parçacıkları harici bir harici bir su safhası ile çevrelenmiştir.

Essential Fatty Acids (Esaslı Yağlı Asitler):
Organizmanın üretemediği ancak besin veya ürünler yoluyla

Ürünler hakkında detaylı bilgi için

Bize ulaşabilirsiniz...
Facebook
Instagram

ORCEM Kozmetik

ORCEM Medikal Kozmetik, güzelliğin sırrını keşfeden Biokozmetik ürünleri ve beden sağlığının sırlarını çözen mükemmel cihazlarıyla müşterilerine estetik ve sağlık konusunda güven sunar.

BİZ KİMİZ?

İletişim

ico phone 020216 461 31 34

ico mail[email protected]drspillerturkiye.com

ico adresORCEM KOZMETİK
Bulgurlu Mahallesi Bulgurlu Caddesi
        ORCEM İŞ MERKEZİ NO:108/A
        ÜSKÜDAR - İSTANBUL

Please publish modules in offcanvas position.

.blog-post-meta { display: none; } .post-title a { margin: 25px 0 -20px; } .blog-post > p { margin-bottom: 100px; } .read-more { display: none; } .blog_img img { padding-bottom: 50px; }